Toiminta

Joutjärven Tapulitytöt ry on Lahdessa toimiva tyttölippukunta, joka on perustettu vuonna 1961.

Toiminta-alueisiimme kuuluvat Möysä, Kiveriö, Tonttila, Karisto, Ahtiala sekä Kunnas.

Kokoonnumme neljällä eri partiokololla: Joutjärven kirkolla, Ahtialan seurakuntakeskuksella, Kariston seurakuntakodilla ja Kunnaksen seurakuntakodilla. Jäsenmäärämme on tällä hetkellä noin 100.

Teemme yhteistyötä Veljeslippukuntamme Sinisissit ry:n kanssa ja taustayhteisönämme toimii Joutjärven evankelis-luterilainen seurakunta.

IMG_9849

Lippukunnan toiminta perustuu Suomen partiolaiset ry:n partio-ohjelmaan. Toimimme viidessä eri ikäkaudessa:

Sudenpennut ovat 7-9 – vuotiaita tyttöjä, jotka kokoontuvat laumoissa.

Seikkailijat ovat 10–12 –vuotiaita tyttöjä, jotka kokoontuvat joukkueissa.

Tarpojat ovat 12–15 –vuotiaita tyttöjä, jotka kokoontuvat vartioissa.

Samoajat ovat 15–17 –vuotiaita nuoria, jotka kokoontuvat vartioissa.

Vaeltajat ovat 18–22 –vuotiaita nuoria.

Yli 22 – vuotiaat toimivat lippukunnassamme aikuisina mahdollistajina.

Osa ryhmistämme on toimintakaudella 2015-2016 sekaryhmiä, joissa kokoontuu sekä tyttöjä että poikia.

Ryhmät kokoontuvat viikoittain partiokoloilla tai ulkona. Partiotoiminta alkaa syyskuun alussa ja jatkuu toukokuun puoleen väliin asti. Koulujen loma-aikoina (syys-, joulu-, talvi- ja pääsiäislomilla) myös partion viikkotoiminta on tauolla.

IMG_9650

Viikkotoiminnan lisäksi Tapulitytöt leireilevät ja retkeilevät pienempinä ja isompina ryhminä. Perinteeksi ovat muodostuneet alkuvuodesta pidettävä viikonlopun mittainen sudenpentuleiri, helmi-maaliskuussa talvileiri ja kesällä n. viikon mittainen kesäleiri. Syyskaudella ovat johtajaviikonloppu, lippukuntaleiri sekä johtajien ja vaeltajien uudenvuodenleiri. Vaihdellen ohjelmassa on myös äiti-tytär – retki, johtajahuoltoretkiä sekä ikäkausien omia retkiä. Lisäksi ryhmät järjestävät omia viikonloppuretkiä ja vaelluksia kevät- ja syyskaudella. Päiväretkiä on tehty mm. piirin järjestämiin partiotaitokilpailuihin, ikäkausitapahtumiin, piirin paraateihin sekä partiolaisten valtakunnallisiin tapahtumiin. JTT ry on tunnettu retkeilevänä ja aktiivisena lippukuntana.

Tapahtumia ja tilaisuuksia järjestetään aina tilanteen mukaan. Mm. kevätkauden päättäjäiset ulkotapahtumana toukokuussa, lupauksenantokirkko itsenäisyyspäivänä sekä joulujuhla, ovat veljeslippukunnan kanssa pidettäviä koko perheen tapahtumia. Oman lippukunnan kesken on vietetty vaihtelevasti partion juhlapäiviä , kuten muistelemispäivää, yrjönpäivää ja kansainvälistä rauhanpäivää.

Lippukunnan taustayhteisö on Joutjärven evankelis-luterilainen seurakunta. Tämä näkyy toiminnassamme yhteistyönä seurakunnan kanssa, mm. iltahartauksina viikkotoiminnassa ja isoilla leireillä leirijumalanpalveluksina. Seurakunnan yhteyshenkilönä (eli seppona) toimii Sirpa-Liisa Saaristo. Toimintaamme ovat tervetulleita kaikki alueemme tytöt uskonnollisesta katsomuksesta huolimatta.

Partiolaiset ovat vakuutettuja kaikessa partiotoiminnassa tapaturmavakuutuksella, joka on voimassa kaikilla jäsenmaksun maksaneilla partiolaisilla. Jäsenyys (ja vakuutus) astuu voimaan heti, kun uusi jäsen ilmoitetaan Suomen Partiolaiset ry:n jäseneksi, mutta raukeaa mikäli jäsenmaksua ei makseta ajallaan. Vakuutusturvan vuoksi lippukunta edellyttää partiotoimintaan osallistuvilta voimassa olevaa jäsenyyttä.

Jäseneksi voi liittyä painamalla tästä

 

 

JTT säännöt