Explo13

Lippukuntamme samoajista huikeat kaksi hyppäsi perjantaina klo 19.03 Riihimäelle menevään junaan. Junalippuina toimivat asemalta saamamme vihreät rannekkeet. Päästyämme perille hilpeän junamatkan jälkeen, siirryimme majoituskoulullemme Harjunrinteeseen.  Iltapala odotti valmiina, ja maistui kyllä nälkäisille samoajille. Iltapalan jälkeen ohjelmassa oli exploSPAuimahallilla. Meininki oli mahtava ja tanssimme altailla myöhään yöhön DJ:n soittaman musiikin tahdissa 1000 muun samoajan kanssa.

image-2

Herätys oli aikaisin, ja herääminen tuskaa, mutta selvisimme silti aamupalalle. Lauantain ohjelmassa oli exploTASKUja ja ensimmäisenä oli vuorossa Haasta itsesi -aktiviteetit. Jonottaessamme savusukellukseen tutustuimme uusiin ystäviin leikkien parissa. Seuraavana vuorossa oli Elävä Kirjasto, jossa lainasimme keskustelukumppaneiksemme mm. sokean, suomenruotsalaisen, sekä nunnan. Keskustelut olivat mielenkiintoisia, ja maailmankuvaa avartavat juttutuokiot olivatkin meistä explon parasta antia. Intialaisen lounaan jälkeen vuorossa oli Tule ja tee -aktiviteetti, jossa pelasimme live-monipolya Riihimäen keskustassa. Saimme lisävahvitusta joukkueeseemme Raision KilliNalleista ja sijoituimme lopulta toisiksi ostettuamme monta Riihimäen katua. Suomalainen päivällinen (makkaraa ja perunoita) maistui hyvän suomalaisen musiikin soidessa taustalla.

Vaikuta ja vaikutu -aktiviteetissa suunnittelimme oman Flash Mobin, jonka lisäksi saimme osallistua illan riennoissa myös kaikkien ryhmien yhteiseen Flash Mobiin. Suihkun ja iltapalan jälkeen pukeuduimme parhaisiin bilevaatteisiimme ja suuntasimme urheiluhallille tajunnan räjäyttäviin exploPARTYihin. Saimme tanssia ja laulaa antaumuksella muiden samoajien joukossa. Musiikki pauhasi ja tunnelma oli päätä huimaava. Ennen lähtöä kävimme vielä katsomassa pari jaksoa The Big Bang Theorya ja mussuttamassa popcornia, kunnes päätimme lähteä nukkumaan.

image-3

Sunnuntaiaamuna herääminen oli huomattavasti helpompaa, ja aamupalan jälkeen pakkasimme jo tavaroita. Sunnuntain ohjelmaan kuului urheiluhallilla järjestetty exploEXPO, jossa oli erilaisia pisteitä ammunnasta huiviholkin tekoon. Kiersimme kaikki pisteet ja palasimme tyytyväisinä pakkaamaan tavaroita sekä siivoamaan. Viimeisen aterian jälkeen hengailimme vielä hetken koululla, kunnes oli aika lähteä. Päätimme vielä poiketa kaupassa, jonne suuntasi myös muutama muu partiolainen. Koimme kauhun hetkiä kellon lähestyessä uhkaavasti yhtä, mutta muutaman juoksuaskeleen turvin ehdimme silti junaan. Paluumatka kului viikonlopun kuvasaldoa (huikeat 11 kuvaa!) katsellen.

Jos Explon tiivistäisi viiteen sanaan, ne olisivat univelka, nipsu, suklaa, pojat ja napsuvapa.

Anni ja Kati kiittää ja kuittaa