Lippu ja huivimerkki

Lippukunnallamme oli aluksi sinipohjainen lippu, johon oli ruskealla kirjailtu tapulikuvio. Siihen aikaan lippukunnalla ei ollut omaa huivimerkkiä, ja Tapulitytöt olivatkin piirin tapahtumissa “ne merkittömät”.  1980-luvun puolivälissä lippukunnassa nousi halu saada meillekin oma huivimerkki, ja siinä piti olla jotain samaa kuin lipussa.  Aikaisempi lippu ei täyttänyt partioheraldiikan vaatimuksia, joten päätettiin hankkia ensin uusi lippu ja sen perusteella sitten huivimerkki.

Huivimerkki

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lipun suunnittelijaksi ja valmistajaksi pyydettiin Carl Erik Bergholm Heinolasta.  Tapulityttöjen lippuhanketta oli vahvasti tukemassa myös silloin aktiivisesti toiminut vanhempainyhdistys Joutjärven Partiotuki ry. Marraskuussa 1987 näimme kuvan uudesta tulevasta lipustamme, ja se miellytti lippukunnan jäseniä kovasti. Keväällä 1988 lippu valmistui.  Lipun naulaus ja vihkiminen oli Joutjärven kirkossa 13.11.1988.

941397_598127286872601_552029474_n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lipun aateselvitys:
Vihreä pohjaväri on nuoruuden, kasvun ja kehittymisen väri. Valkoinen aaltokuvio lipun alareunassa kuvaa Joutjärveä.  Keltainen tapulikuvio kuvaa Joutjärven kirkon tapulia kirkonkelloineen.  Tapulin vieressä oleva rengas apiloineen kuvaa lippukunnan yhteyttä ja kertoo siitä, että kyseessä on tyttölippukunta.